Talentenanalyse

Een talentenanalyse geeft een objectief en gedetailleerd inzicht in de natuurlijke aanleg, drijfveren en motivaties van een persoon.

Hans Kieboom: expert op het gebied van de talentenanalyse

In deze video vertelt Hans jou meer over de waarde van een talentenanalyse! Lees onder de video meer hierover.

Bij Kieboom zijn wij ervan overtuigd dat mensen die in hun unieke kracht staan het best functioneren, presteren en zich het best kunnen ontwikkelen. Ook hebben zij een gevoel van bestemming. Dit komt omdat zij vanuit hun onderscheidende waarde kunnen werken. 

Een talentenanalyse helpt jou bij het ontdekken van die unieke kracht. Hierdoor ontstaat kennis over de uniciteit van jezelf als persoon. Hierdoor kun je er ook gedetailleerder over communiceren met anderen en daardoor vaak op meerdere vlakken tot verbetering komen.

Wat is een talentenanalyse?

Een talentenanalyse geeft een objectief en gedetailleerd inzicht in je natuurlijke aanleg, drijfveren en motivaties. Daarnaast maakt het jouw potentieel zichtbaar en geeft het een startpunt voor dieper zelfinzicht. Hierdoor kan je gericht gaan werken aan een verbetering.

De unieke combinatie van jouw talenten, die wij kunnen achterhalen door middel van deze analyse, zorgt ervoor dat jij de hoogste toegevoegde waarde kunt geven aan jouw omgeving. Het is hierbij belangrijk dat jouw talenten op de juiste manier, in de juiste omgeving worden ingezet. Daarnaast kun je door de uitgebreide analyse jezelf veel beter leren kennen, waardoor jij overtuigend over jouw eigen talenten kunt vertellen, omdat jij zelf goed begrijpt wat wel en niet bij jou past. 

Waarom een talentenanalyse?

De talentenanalyse geeft meer inzicht in jouw unieke talentencombinatie. De aanleiding kan bijvoorbeeld zijn dat je jouw drijfveren en ontwikkelpunten duidelijker in beeld wil krijgen. Of dat je een gerichte keuze wil maken in jouw verdere ontwikkeling, je professionele loopbaan, studie of persoonlijk leven. 

Maar ook als team kun je door middel van talentenanalyses meer inzicht krijgen in de drijfveren en talenten van de teamleden. Op basis van de inzichten kun je de onderscheidende, unieke kracht van je team beter benutten en gerichte acties uitzetten om tot verbetering te komen. 

Waarom is het belangrijk? 

De talentenanalyses bij Kieboom zijn gericht en gebaseerd op de positieve psychologie. Het gaat erom dat belemmeringen bij mensen opgeheven worden, zij sterker ontwikkeld kunnen worden en veel meer in hun kracht staan. Een goede geestelijke gezondheid kan ervoor zorgen dat mensen zichzelf kunnen zijn, en soms is dit helaas niet het geval. Met een talentenanalyse kun je ervoor zorgen dat de dingen die jij doet in jouw leven meer overeen komen met wie jij bent, wat voor doelen jij hebt in het leven en met jouw authentieke en unieke persoonlijkheid. 

Talentenanalyse: het fundament

Een talentenanalyse bij Kieboom vormt vaak het fundament voor een dienst die we leveren. We vinden het namelijk enorm belangrijk om jou en jouw vraagstuk scherp in beeld te krijgen. Hierbij willen we jouw unieke persoonlijkheid én belemmeringen eerst goed blootleggen e/o die van je team(leden). De talentenanalyse is daarbij een fundamenteel onderdeel van het bepalen van berichtte ontwikkeling. 

De groeiremmer achterhalen? Kies voor de blinde vlek-meting

Ook kunnen wij optioneel de blinde vlek meten, waarbij inzichtelijk wordt wat de belangrijkste groeiremmer voor de aanwezige talenten is. Vaak liggen hier ook verklaringen voor opgebouwde spanning, frustratie en teleurstellingen. Door inzicht en bewustwording te ontwikkelen, kan gericht gewerkt worden aan het opheffen van spanning en frustratie, en wordt het potentieel beter ontwikkelbaar. Over het algemeen is het resultaat van coaching op de blinde vlek dat mensen meer in balans komen, minder spanning ervaren en effectiever worden.

Wij vertellen u graag welke meerwaarde de talentenanalyse heeft voor jou, je team e/o jouw organisatie. Vul hiervoor het contactformulier in.

Wat kan ik concreet verwachten?

De dag waarop jij jouw talentenanalyse af laat nemen, is écht even een moment voor jezelf. Je hebt tijd om even te ontspannen en te ontsnappen van alle drukte die een normale werkdag met zich meebrengt. We vinden het belangrijk dat jij alle aandacht krijgt en tot (levens)veranderende inzichten komt. Je wordt uitgenodigd op ons kantoor en maakt een test. Hierna verdiepen we ons in jouw persoonlijke achtergrond en gaan we met jou het gesprek aan over wat jouw passie is, waar jij plezier en voldoening uit haalt. Vervolgens bespreken we jouw rapportage van jouw unieke talenten, die uit de talentenanalyse gebleken is. Hierna kijken we welke vervolgstappen er nodig zijn om het optimale resultaat te behalen!

Combinatie talentenanalyse met coaching

Na het afnemen van de talentenanalyse, is het belangrijk hoe jouw talentenrapport geïnterpreteerd wordt en hoe je met deze informatie echt iets kunt doen om persoonlijke ontwikkeling door te maken. Hierbij kunnen we jou helpen! We kunnen jou door middel van verschillende coachingsgesprekken coachen op jouw talenten. 

Ook hier leveren wij uiteraard maatwerk, omdat tijdens deze 1-op-1 begeleiding volledig wordt toegespitst op de specifieke persoon, situatie en vraagstukken die wij voor ons hebben. Vanuit onze expertise kunnen wij vanuit de talentenanalyse de coaching sessies zo inrichten dat jij gericht verschil kan maken en uiteindelijk jouw talenten uitstekend kunt inzetten in de juiste situatie!

Wij vertellen u graag welke meerwaarde de talentenanalyse heeft voor jouw mensen en jouw organisatie. Vul hiervoor het contactformulier in.

Gerelateerde klantervaringen

Klik hier voor Ruud’s ervaring met een talentenanalyse.

Klik hier voor Pieter’s ervaring met een talentenanalyse.
Klik hier voor Bart’s ervaring met een talentenanalyse.
Klik hier voor Ralph’s ervaring met een talentenanalyse.
Klik hier voor Ron’s ervaring met een talentenanalyse.
Klik hier voor Mark’s ervaring met een talentenanalyse.
Klik hier voor Pieter’s ervaring met een talentenanalyse.
Translate »
× Hoe kan ik je helpen?