Coachopleiding

Het team van Kieboom heeft meer dan twintig jaar ervaring in het coachingsvak. Deze kennis en kunde willen wij graag overdragen en doorgeven aan (beginnende) coaches of mensen met een coachende rol!

Kieboom wil het unieke uit mensen te halen. Met deze gedachte hebben we deze coach opleiding opgesteld. De coach opleiding van Kieboom kenmerkt zich door de resultaatgerichte werkwijze en een hands-on mentaliteit. De inhoud van de opleiding is gestoeld op de jarenlange ervaring van de opleider-coaches van Kieboom. Dat betekent dat zij vanuit de praktijk veel voorbeelden en ervaringen kunnen aanreiken. Daarnaast ga jij direct aan de slag met een coachee in jouw context, waarbij je begeleid wordt. Aan het eind van de opleiding geef je een presentatie over dit traject en hoe je het geleerde hebt toegepast in de praktijk.

Bekijk de video waarin coach en opleider meer uitlegt over de coachopleiding.

De opzet

Het programma is zo opgezet dat we alle facetten van het ‘coach-zijn’ doorwerken en uitgebreid ruimte laten voor oefenen. We beginnen met authenticiteit. Wie ben jij als coach? Wat zijn je valkuilen en sterke punten? En wat voor coachstijlen zijn er nog meer? Hoe zijn jouw medekandidaten?

Daarna gaan we het hebben over inzicht in de ander. Hoe beïnvloed je gedrag? Hoe nemen we gedrag waar en waar wordt het door beïnvloed?

Vervolgens gaan we het hebben over een plan en contextWat is de context? Hoe beïnvloed je die? Wat heeft nog meer invloed? Hoe maak je een coach plan?

Hierna gaan we dieper in op de vraag: Wat is coachen? Hoe zet je jezelf in als coach? We gaan oefenen met spiegelen, een rapport maken, geweldloze communicatie en flexibiliteit.

Met Reflectie en interactie gaan we terugkijken naar waar we groei hebben gezien en hoe anderen het beste leren. Op de laatste dag geeft iedereen een eindpresentatie van alles wat we hebben geleerd en hoe jij je als coach hebt ontwikkeld, waarna je het certificaat ontvangt.

Bekijk hier de video waarin coach en opleider Bart meer uitlegt over de coachopleiding.

De brochure ontvangen? Vul onderstaand formulier in.

Translate »
× Hoe kan ik je helpen?
%d bloggers liken dit: